Hotell i Östersund

Det finns många mycket fina hotell i Östersund. Det kan tyckas konstigt eftersom det är en kommun mitt inne i fjällvärlden. Men, det är inte konstigt alls eftersom det finns så mycket att göra här både sommar och vinter. Här kommer vi att berätta mer om de många hotell som finns i Östersund så att det skall vara lätt att välja. Några av hotellen ligger inne i centrala Östersund och några hittar man utanför staden i närheten av naturen och de många härliga slalombackar som finns i området.

Scandic Östersund City är ett hotell som ligger väldigt bra placerat. Det är inte alls långt till de centrala delarna av Östersund, men det är heller inte långt till skidbackarna. Den som bara vill ströva ut i naturen kommer att upptäcka att detta hotell också ligger mycket nära den Jämtländska naturen. Hotellet har en härlig restaurang där man verkligen kommer att uppskatta måltiderna. Frukostarna är helt underbara här och att äta en stadig frukost är ett bra sätt att börja en dag full med aktiviteter.

Best Western Hotel Gamla Teatern ligger mitt inne i centrala Östersund. Byggnaden är otroligt charmig och hotellrummen är vackert inredda. Det känns lite lyxigt att bo på detta hotell som byggdes under 1800-talet. Här finns ett spa- och hälsocenter där man kan bada jacuzzi och ta ett dopp i en inomhuspool eller en utomhuspool. Hotellet passar utmärkt för den som vill tillbringa en avkopplande helg med relax. Den som vill vara mer aktiv kommer att finna att det finns många aktiviteter att ägna sig åt under dagarna man bor där. Här har man tillgång till en tennisbana och ett fitnesscenter. Man kan också sjunga Karoke om man vill prova på det. Hotellet har en fin restaurang och en bar. På morgnarna serveras en härlig frukostbuffé.

Hotell Zäta är ett hotell som ligger mycket bra till för att man skall ha en god utsikt över Storsjön när man vaknar upp på morgonen. Hotellet är något enklare och har inte någon egen restaurang. Detta spelar inte så stor roll eftersom man bor i centrala Östersund. Här behöver man inte gå långt för att hitta en trevlig restaurang. På hotellet finns en bar vilket gör att man kan starta kvällarna med en drink och sedan leta upp en bra restaurang i närheten.

Björnvallens Fjäll och Konferensgård hittar man cirka sju mil utanför Östersund. Här bor man mitt i den härliga Jämtländska fjällvärlden och det är nära till härliga backar att åka skidor i. Hotellet ligger mycket nära den populära skidorten Åre. Hotellet har mycket att erbjuda för den som vill ha en aktiv semester. Härifrån kan man starta härliga fotvandringar. Om det är vinter när man besöker hotellet spänner man på sig skidorna och tar en tur ut i naturen. När man kommer hem på kvällen kan man bada bastu och sen sätta sig ned och äta en god middag i hotellets trevliga restaurang.

Pensionat Björnen är ett något enklare men mycket prisvärt hotell. Det ligger mycket centralt i Östersund och om man kommer med tåg till staden har detta hotell ett perfekt läge. Hotellet ligger mycket nära Östersunds järnvägsstation.