Njut av vintertiderna

Vintern kommer snabbt till Norrland och fjällen. I Östersund vaknar staden upp när snön börja falla. Istället för att sucka och oroa sig över det kommande halvåret, ser staden möjligheterna med den här årstiden och runt omkring i staden och utanför finns det massor att göra!

Backarna kallar

Så snart det har varit minusgrader tillräckligt många dagar i sträck, startar snökanonerna och backarna öppnar kort därefter. För dig som är sugen på en skidsemester är Östersund en perfekt plats att börja. Vill du ha ännu mer äventyr hittar du Åre bara en och en halv timmes bilresa från Östersund. Och en timme fyrtiofem minuter söderut ligger nästa populära fjäll, Vemdalen. Funderar du på att boka in en julafton i fjällen gäller det att du bokar i tid. Hotell och stugbyar fylls upp snabbt och skidpassen säljer som smör.

Vinterparken

Varje vinter öppnar Vinterparken i Östersund med en rad olika aktiviteter. När Storsjön har frusit och isen är tillräckligt tjock skapas en skridskobana med ett område speciellt för barn. Man skapar skidspår för dem som vill åka längdskidor. Det finns små fik vid kajen och handelsbodar med hantverk och allehanda produkter. Initiativet till Vinterparken började vintern 1996 och har varit en årlig tradition sedan dess.

Skidskytte

När vi ändå talar om skidåkning i dess olika former kan vi också tipsa om att testa skidskytte när du ändå är i stan. Utrustning finns att hyra på plats, du behöver inte släpa med dig utrustning hemifrån. Du får lära dig grunderna i sporten och så klart utmana dig själv i banan. Det här är ingen sport för barn eftersom ni måste följa vapensäkerheten och utrustningen är för tung för mindre barn. Skidskytte erbjuda till grupper och som privatlektion från oktober ända till april såvida vädret tillåter.