Oväder på fjällsemestern

Det är inte ovanligt i de Jämtländska fjällen att det kan komma mycket snö under en kort period. Skulle det bli oväder på fjällsemestern så är det bara att acceptera och försöka hitta aktiviteter som gör att dagen fortare går över. Morgondagen kan faktiskt vara strålande fin och ni kan ge er ut i backarna igen.

Mycket beror på hur ni bor under er vistelse i fjällen. Om ni bor på hotell så kanske det finns aktiviteter på hotellet som gör att ni kan få dagen att gå. Hyr ni stuga så gäller det att se till att ni har packat med något roligt spel som kan spelas tillsammans. I annat fall så kan mobiltelefonerna vara en räddning. De vuxna kan försöka dra in lite pengar till semesterkassan hos Videoslots medans den yngre generationen kanske spelar något annat passande spel för yngre. Film kan också vara ett alternativ för att få tiden att gå.

Finns det öppen spis i stugan så kan ni med fördel göra upp en eld i den och grilla lite korv eller marshmallows. Det kan vara riktigt mysigt inne i stugan om snön öser ner ute och en brasa som brinner. Tyvärr är vädret inte så mycket som vi kan göra något åt utan vi får snällt acceptera att det är som det är och göra det bästa av situationen. Så länge ni har det varmt och skönt och det finns mat i kylen så kommer ni att klara er tills ovädret gått över. Fjällvädret kan vara lynnigt och det gäller att vara beredd på detta.