Sommarsemester i de jämtländska fjällen

Allt fler väljer att semestra hemma i Sverige – och allt fler väljer Jämtlandsfjällen – även sommartid. Det är inte förvånande, med tanke på den vackra och mångsidiga naturen. Samtidigt finner du ett stort urval av fritidsaktiviteter och övernattningsmöjligheter där.

Populära fjällvandringar

För att semestra i Jämtlandsfjällen, behöver du dock vara riktigt utrustad för olika väderförhållanden och aktiviteter. Fjällvandringar är speciellt populära. Det finns många vandringsleder att välja mellan. Tänk också på att planera din vandring noggrant, för att kunna njuta av den. Skaffa dig det som behövs för din vandring i god tid.

Naturälskande människor är mestadels kräsna, både vad gäller mat och andra produkter. Helst ska det vara ekologiska, miljövänliga och hållbara produkter. Det spelar alltså roll, vad du packar i din ryggsäck för en lång vandring i den jämtländska fjällen. Kom också ihåg att klä dig rätt för väderleken. Du kan behöva ett par varma sockor att byta med. Varför inte göra en packlista för att göra det lite lättare?

Gott och nyttigt på vägen

När du packar din ryggsäck väljer du kanske att ta med dig mat som både smakar gott, är hälsosam och dessutom ger ett extra tillskott av vitaminer. Några goda snacks som uppfyller dessa krav är en bra start.