Storsjöodjuret

Det finns väl nästan ingen som inte känner till Östersunds härliga Storsjöodjur. Detta monster är nästan lika känt som det som bor i Skottland. Det är inte så många som sett det dock. Det är synd för det är en härlig upplevelse att få se det mycket stora djuret simma omkring. Det är inte helt rätt att kalla Storsjöodjuret för ett monster eftersom det faktiskt ser mycket trevligt ut. Detta djur har heller aldrig skadat någon människa. Det är nog så, att när ett djur är riktigt stort så blir det kallat för ett monster. Det spelar inte någon roll om det är ett snällt eller elakt djur; det är ett monster i alla fall.

Tyvärr finns det inga fotografier på Storsjöodjuret. Det är så kort stund detta djur kommer upp till ytan att än har ingen människa hunnit med att få fram sin kamera och ta ett kort. Det som finns att se är enbart teckningar. Det är inte alltid säkert att teckningarna stämmer helt överens med verkligheten. Det är ibland lätt att man överdriver lite när man skall berätta om ett så stort djur. Det är inte helt säkert heller att man verkligen kommer ihåg vad man sett. Det är ett sådant spännande ögonblick när djuret dyker upp att man blir lite överraskad. I sådana ögonblick är det svårt att verkligen komma ihåg vad som hände och hur djuret såg ut i detalj. Efter vad människor berättat, som sett djuret, verkar det i alla fall ha en mycket hög hals och ett relativt litet huvud. Många samstämmiga uppgifter säger att djuret har snälla ögon. På ryggen sitter höga fjäll och dessa följer Storsjöodjurets kropp ända ut på svansen. Svansen är mycket lång och kraftig. Det finns berättelser om att det här djurets svans någon gång ställt till med någon mindre olycka. När människor ger sig ut på Storsjön i en mindre båt, som till exempel en eka, är det lätt att svansen knuffar till båten. Det är inte menat illa av odjuret, men när man är så stor är det inte alltid lätt att veta var svansen är.

Det verkar som att Storsjöodjuret är ett mycket vänligt monster. Det har än idag inte inträffat att någon som badat i sjön blivit uppäten eller ens neddragen i vattnet av odjuret. Det kan kännas tryggt att veta att det är absolut fritt fram för simning i Östersunds härliga sjö. Någon har berättat att man sett monstret leka och hoppa lite på vattenytan, men eftersom det är ett mycket skyggt djur behöver man inte vara rädd för att bli påhoppad. Så fort en människa närmar sig stranden för att ta ett dopp dyker Storsjöodjuret och försvinner i djupet.

Mer om odjuret

De flesta människor hävdar att det bara finns ett Storsjöodjur, men det finns några som är helt övertygade om att det finns fler djur i Storsjöns djup. Det finns inget vittnesmål från någon som sett mer än ett monster på en gång, men några hävdar bestämt att de sett monster av olika storlek och färg. Det skulle vara väldigt bra om det fanns flera Storsjöodjur eftersom det då skulle finnas en chans att odjuret kan föröka sig. Det skulle vara fantastiskt att få se små odjur komma simmande efter ett mamma-odjur. Tyvärr har inte någon sett en Storsjöodjurs-baby än, men man vet aldrig vad som skall hända i framtiden. Som tur är så har Jämtlands län nu i alla fall fridlyst Storsjöodjuret. Detta betyder att det inte längre är möjligt att sätta sig på pass vid Storsjön med bössa i hand. Detta känns skönt att veta och det är härligt att Jämtlands läns styrande har varit så framsynta.