Vad händer i Östersund i sommar?

Halva sommaren har redan gått men det är inte förrän nu som vi har fått de riktiga sommarkänslorna. De brukar inte dyka upp förrän semestertiden och nu är den här! Så, vad kan ni hitta på för skoj i Östersund under er ledighet?

Resa till

Om du planerar att resa upp till Östersund för ett evenemang eller hembesök, ska du boka ditt flyg i tid. Dagarna då sista minuten var billigt är över. Det går så smidigt att boka biljetter idag att flygbolagen skulle förlora pengar om de fortsatte att sänka priserna för sista minuten. Istället ska du boka långt i förväg för att hitta ett bra pris. Flyg är den enklaste och snabbaste vägen att ta sig till staden, men det går så klarat även att ta andra färdmedel om flyget skulle vara uppbokat.

Boende

Det finns gott om sovplatser i Östersund. Det finns hotell, motell och vandrarhem att välja bland. För kortare besök sparar du pengar på att välja ett vandrarhem. Vill du ha ett mer bekvämt besök är det bättre att boka hotellrum.

Evenemang

Så, vidare till det viktigaste: vad kan du göra medan du är här? Vi har plocka ut 3 roliga evenemang men den här listan är inte ens nära komplett. Det finns mycket mer att göra och du kan själv kontakta Östersunds turistbyrå om du vill veta mer om vad staden erbjuder under sommaren.

  1. Alexander Johansson har lånat ut sin fantastiska samling med Kiss-prylar och merchandise för en utställning som pågår ända till slutet av augusti. Johansson har vari ett fan sedan han såg bandet för första gången när han var sju år och har samlat i trettio år.
  2. Under sommaren kan du åka ut på en båttur ombord M/S Thomée, ett skepp från 1875. Du kan åka till Verkön och besöka det vackra slottet på ön som bara går att nå med båt eller helikopter. Det går att äta och övernatta på slottet.
  3. Motorträff – den 18 juli ska du som älskar veteranbilar åka till Östersund och uppleva den årliga motorträffen. Den lokala motorklubben har faktiskt flera träffa under sommaren och det bjuds på fika och möjligheten att få åka med i någon av bilarna.