Vinterstaden Östersund

Det finns mycket som talar för att man bör besöka vinterstaden Östersund. Framförallt när minusgraderna är på vår sida och Storsjön har frusit. Det sjuder av aktiviteter både på Storsjön, Badhusparken i staden går över till Vinterparken och det bjuds på olika aktiviteter som passar alla vintertörstande besökare.

Innan ni beger er till Östersund så kan det finnas anledning att kolla över vintergarderoben. Kanske det finns behov av att göra ett besök på Länna Sport innan ni åker. Lika bra att uppgradera vinterplaggen så ni håller er varm och skön under er vistelse. Allra bäst är det då solen tittar fram och man känner de få varma strålarna som tar sig ner när man sitter tillbakalutad mot en vägg eller nedgrävd i en snödriva. Prova på kolbullar innan långfärdsskridskorna åker och ni ger er ut på Storsjöns skridskobana.

Vill man åka pulka och liknande så tar man sig ut på Frösön där man hittar Käringbacken som är perfekt för pulkaåkningen. Det finns även utförsåkning mitt i stan med Gustavsbergsbacken och Ladängan för den som gillar detta. Aktiviteterna slutar inte utan det finns så mycket att upptäcka och göra i vinterstaden Östersund. Jamtli är också något som ni måste hinna med mellan era aktiviteter. Historiska genuina miljöer där man bara kan strosa runt. Ta en fika eller lunch på Restaurang Hov  innan ni ger er ut på mer äventyr.

Vi hoppas ni får en trivsam vistelse i vinterstaden Östersund och välkommen åter.